Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloumi- och basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur

(2 kommentarer)  
Halloumi- och basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur Halloumi- och basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det går bra att förbereda kycklingfiléerna och förvara dem i kyl fram till stekning. Såsen kan också göras klar. Den kan serveras varm eller kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär en ficka längs med och under innerfilén på kycklingfilén. Salta och peppra runt om. Skär osten i 4 stavar. Lägg in dem tillsammans med basilikablad i fickan på filén. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
  3. Blanda samman ingredienserna till såsen. Hit kan förberedas
  4. Stek kycklingen i mitten av ugnen ca 20-25 min tills innertemperaturen är 68°.
  5. Bulgur: Koka upp vatten och 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka ca 10-15 min under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva salladslöken. Fräs squashen några min i oljan. Tillsätt löken och låt den fräsa med någon min. Salta. Blanda fräset med den färdigkokta bulguren.
  6. Lägg upp bulgur, kyckling och sallad. Servera såsen vid sidan om, den kan serveras kall eller värmas.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Biila 4 september 2009

    Svärmor bjöd på detta en gång, mycket gott :) ska pröva att göra de själv någon dag snart! tummen upp :)

  • PaulaPudding 11 maj 2011

    Tack för mycket goda recept. Allt föll mig i smaken. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.