Fenomenal veggieburgare med både spänstig halloumi och grillad portabellosvamp.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla brödet med det uppvispade ägget och strö solroskärnor över. Rosta brödet i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills brödet börjar få lite färg.
- Pensla svampens hattsida med olivolja och lägg dem sedan med hatten nedåt. Strimla vitlöken fint och lägg på svamparna med plockad rosmarin, chiliflakes och smöret i mindre klickar.
Krydda med salt och svartpeppar.
- Grilla över fin glöd utan för mycket värme i ca 15 minuter eller tills ytan fått fin färg och svampen känns klar. Skiva undertiden halloumin, pensla med lite olivolja och stek eller grilla den på båda sidor tills den är gyllenbrun.
- Strimla rödlöken. Skär brödet i portionsbitar och dela det på mitten så du får en under- och överdel.
Lägg samman hamburgarna med bbq-sås, rödlök, halloumi, grillad svamp och ruccola.
Publicerat den
15 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar