Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloumiburgare med tsatsiki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gjorde detta på mors dag, det var verkligen uppskattat! Jag, som är glutenintolerant åt Sempers glutenfria minibaguetter. Jag köpte 3 färdiga surdegsbaguetter på Ica till de andra, som bara var att värma i ungnen typ 8 min. Jag hade ingen squash, men frillade lite sparris istället, och det blev väldigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tzatzikin:
  2. Riv gurkan grovt, och lägg det sedan i en sil, så att vätskan rinner bort. Pressa vitlöksklyftan , och lägg ner det tillsammans med resten av ingredienserna i gurkan, och rör om. Låt stå i kylen till det är mat.
  3. Skär halloumin i cm-tjocka bitar. Skala löken, och skär löken och tomaterna i skivor, häll gärna lite olja över tomaterna och löken. Skär squashen i skivor. Om du har en enda lång baguette, dela den i 4 lika långa bitar,, och dela på den nästan rakt igenom, men inte hela vägen.
  4. Pensla squashskivorna med olja, och grilla de, halloumin och ev sparris, några minuter på varje sida.
  5. Servera! Antingen så gör man i ordning varje baguette innan, eller så får man fylla på den själv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.