Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingen blir extra saftig i ett hölje av ost och ströbröd. En rustik tomatsallad av fina svenska tomater, vitlök och en näve basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda tomater och lök med 1 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ugnsrosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv halloumin och blanda med ströbrödet. Panera kycklingfiléerna genom att först doppa dem i ägg och sedan i ost- och ströbrödsblandningen.
  4. Stek kycklingfiléerna i 2 msk olivolja, två åt gången. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen under tomaterna. Efterstek i ugnen i ca 8 minuter, tills 70 graders innertemperatur.
  5. Hacka basilikan grovt och blanda med tomaterna. Servera kycklingen med tomatsallad och nykokt pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.