Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloween-apelsin

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mycket enkel men oj så god! Ser också ut som en minipumpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram vaniljglassen så den tinar något.Skär av toppen på apelsinen.
  2. Skär ut dekorationshål om du vill, men ej nödvändigt. Gröp ur fruktköttet.
  3. Finfördela fruktköttet med en kniv eller kör några varv i mixer.
  4. Blanda apelsin kött och vaniljglass. Fyll upp apelsinerna med fyllningen.
  5. Ringla lite chokladsås över.
  6. Ställ in i frysen om du ska ha dem senare, annars servera direkt.
  7. Glöm inte att ta fram apelsinerna innan servering om du fryst om dem. De blir mycket hårda i frysen.

Kommentarer (2)

  • Anna-Vera 30 oktober 2009

    Ursäkta mig men om man skär hål som ögon och sånt då kan man ju inte sätta i fyllningen för då rinner den ju ut genom hålen.Ska man stätta plast eller?

  • flottas 30 oktober 2009

    Nej, glassen är ju ganska hård och då rinner den inte ut;) man kan alltså inte låta den stå och smälta helt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.