Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloween - Butternut Squash sockerkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Denna sockerkaka har jag experimenterat mig fram med, med hjälp av olika recept där pumpa ingår som ingrediens. Men jag använder mig av den morotsliknande sorten med lite nötig och mild smak "Butternut Squash". Den kan vara lite svår att få tag på, men egentligen fungerar vilken pumpasort som helst i denna mycket saftiga och delikata kaka. Den passar även på julbordet, gärna med cheesecake-frosting ovanpå, eller med lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala, kärna ur och dela Butternut squashen i kuber. Rosta dessa på bakplåtspappersklädd plåt i 225 grader i ca 1 timme. Den ska inte kryddas med salt eller dylikt. Vänd kuberna med ca 20 minuters mellanrum, så alla bitar blir jämnt ugnsbakade. När kuberna går att mosa med en gaffel är de klara. Låt svalna. Puréa därefter kuberna till ett slätt mos.
  2. Blanda därefter burken med den sötade kondenserade mjölken, samt alla kryddor (vaniljsocker, kanel, nejlika, pomerans, ingerfära, muskot och salt) med purén. Blanda även i bikarbonaten och bakpulvret i purén. Ställ bunken åt sidan. Det är nu dags att blanda kaksmeten.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Ha därefter i olja och blanda ihop lite snabbt. Tillsätt därefter mjölet väldigt försiktigt, så smeten behåller sin luftighet. Blanda nu smeten försiktigt med den kryddade Squashpurén. Häll i formen. Grädda sedan kakan i mitten av ugnen i ca 1,5 timme.
  5. Det går även utmärkt att göra muffins av denna smet. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.