Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloween-kakor

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Kanske inte de mest sensationella kakorna när det gäller smaken, men de ser väldigt fina och roliga ut, speciellt för yngre barn, och passar utmärkt på Halloween-buffén! Ett tips är att träna på att göra mönster på ett smörpapper innan du gör det på kakorna. Ett annat tips är att droppa i ett par droppar vatten i chokladen, det gör det lättare att spritsa. Tänk då på att inte hälla i för mycket!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggvita och florsocker. Tillsätt i omgångar ömsom gul och röd hushållsfärg tills du fått en någorlunda orange färg.
  2. Lägg ut kexen på arbetsbänken och skeda ett tunt lager av glasyren på kakorna. Låt stelna.
  3. Smält chokladen. Låt den sedan svalna tills den är fingervarm, 37 grader.
  4. Skeda eller spritsa mönster i form av valfritt Halloween-motiv (t.ex pumpa, spöke och dödskalle). Låt stelna och lägg sedan över på ett kakfat och servera.

Kommentarer (9)

  • Maxiponken 25 oktober 2009

    Hejsan! Jag ska pröva på dina kakor, jag har halloweenfest på fredag och jag tror många kommer se fram emot dessa kakor! Tack så mycket för tipset och HAPPY HALLOWEEN! :)

  • lilas 26 oktober 2009

    Hej hej! Det här ska jag testa! Det blir absolut uppskattat på Halloweenpartyt som barnen ska ha! Tack så mycket! Mvh Lilas.

  • carl59 28 oktober 2009

    det är halloween så man kan väll pasa på att baka några kakor till barnen som kommer och tigger godis (Y)

  • MammaMariam 29 oktober 2010

    Hej! Funderar på kakornas former på filden... Hur fick du till dem av digestivekex? Funderar nämligen på att baka dem inför Halloween på söndag. :)

  • tiddim 1 november 2010

    bara en fråga; var kommer kexen in? alltså, hur får du fram formen till spöken och pumpor? annars ett jätte bra recept!

  • L1zette 19 oktober 2011

    Hejsan! Jag undrar hur man formar kakorna så att man samma snygga form som på bilden. // MVH Lizette

  • kakanmedglasyr 22 oktober 2011

    Gör såna här till min kompis och mig. Mm dom ser riktigt smarriga ut

  • linneanordlander@hotmail.com 26 oktober 2011

    Jag funderade också på det här med formen på digistivekexen. Men jag kände mig kreativ och modig och tog en kniv. Sen skar jag ut formen på digistivekexen, ett riktigt pysselarbete, men roligt! Köpte nya digistive kex, då mina gamla var lite torr och gick sönder bara jag typ petade på dom. Bra recept!

  • werbitsch 27 oktober 2012

    Hej! Hur formar du kexen till spöken?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.