Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloween-kryddkaka

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En riktigt kryddig kaka, som naturligtvis kan ätas året runt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Smör en kakform med lite smör.
  2. Blanda socker, mjukt smör och kaffe i en gryta. Koka upp det på medelhög värme. Ta bort grytan från plattan så fort det kokar. Häll blandningen i en stor skål och låt den svalna av så att den blir ljummen.
  3. Blanda mjöl, salt, kryddor och bakpulver i en skål.
  4. Skala, kärna ur och halvera äpplena. Skär dem i skivor. Lägg skivorna i en ring i bakformen (så att de ligger lite omlott). Strö över farin.
  5. Vispa äggen med socker- och smörblandningen. Blanda i de torra ingredienserna och rör ihop det ordentligt. Tillsätt hackad choklad och fördela smeten över äpplena i formen.
  6. Baka kakan i mitten av ugnen i 50-55 min. Låt kakan svalna. Servera kakan med botten uppåt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.