Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloween: Pumpapaj

(8 kommentarer)  
Halloween: Pumpapaj Halloween: Pumpapaj
Skriv ut

Ett recept på pumpapaj som ska ätas varm med vaniljglass eller vispad grädde. Har inte testat den än själv, men verkar som ett säkert kort på Halloween!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Hacka samman mjöl och fett till pajdegen. Tillsätt lite vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt den ligga kallt och stelna.
  3. Gröp ur pumpan och ta bort kärnorna. Skär pumpan i bitar och koka dessa mjuka i lite vatten (det tar ca 20 minuter). Häll av vattnet och passera pumpan. Mät massan som bör vara 3 dl och blanda det med sockret och kryddorna.
  4. Vispa samman ägg och gräddmjölk. Rör ner blandningen i pumpamassan.
  5. Klä en form ca 20-22 cm i diameter (1,5 liter)i botten och upp på sidorna med pajdegen. Häll i fyllningen och grädda, först på 250 grader i ca 15 minuter, därefter på 200 grader i ca 45 minuter.
  6. Servera pajen varm med vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Takiim 27 oktober 2009

    gräddmjölk? menas det med hälften grädde och hälften mjölk?

  • EowynUndomiel 28 oktober 2009

    gräddmjölk är en blandning av grädde och mjölk, i många fall hälften-hälften. men det ska gå lika bra att ersätta gräddmjölken med matlagningsgrädde.

  • scandilotta 29 oktober 2009

    Har inte provat detta recept, men snarlikt där jag använt en burk med pumpablandningen från england eller usa. Jag älskar denna paj, smakar lite åt pepparkaks hållet och konsistensen är mjuk och "krämig" fast fast. När jag har bjudit på den så blir alla lite förvånade först över just konsistensen men det har inte varit mycket kvar av pajen när de har gått. :-) Jag serverar alltid den färdiga grädden till, den på burk som man trycker ut, som också kan uppfattas som lite konstgjord men till denna paj passar den utmärkt! Tycker ni skall prova! Tusen tack för receptet! Lotta

  • Takiim 30 oktober 2009

    Ok..tack för hjälpen

  • karinloiske 1 november 2011

    Jättegod och riktigt smidig att tillaga (trots att det tar lite tid att förbereda pumpan). Min kanadensiska familj, som är vana pumpapaj ätare, gav högsta betyg och det gör jag också. Kommer helt klart bli en tradition vid Halloween!

  • pleta 7 november 2012

    Väldigt god, men väldigt farlig. Jag hade kunnat äta upp hela själv! Det var längesedan jag tyckte så mycket om en paj som jag själv bakat.

  • bakamonkeyprincess 30 oktober 2013

    Gillar mycket smak så tog ett ordentligt mått pepparkakskrydda med extra ingefära och kanel. Älskart!

  • Cindroses 25 oktober 2016

    God smak men jag klarade inte av konsistensen :-/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.