Ett recept på pumpapaj som ska ätas varm med vaniljglass eller vispad grädde. Har inte testat den än själv, men verkar som ett säkert kort på Halloween!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Hacka samman mjöl och fett till pajdegen. Tillsätt lite vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt den ligga kallt och stelna.
- Gröp ur pumpan och ta bort kärnorna. Skär pumpan i bitar och koka dessa mjuka i lite vatten (det tar ca 20 minuter). Häll av vattnet och passera pumpan. Mät massan som bör vara 3 dl och blanda det med sockret och kryddorna.
- Vispa samman ägg och gräddmjölk. Rör ner blandningen i pumpamassan.
- Klä en form ca 20-22 cm i diameter (1,5 liter)i botten och upp på sidorna med pajdegen.
Häll i fyllningen och grädda, först på 250 grader i ca 15 minuter, därefter på 200 grader i ca 45 minuter.
- Servera pajen varm med vaniljglass eller vispad grädde.
Publicerat den
24 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
gräddmjölk? menas det med hälften grädde och hälften mjölk?
gräddmjölk är en blandning av grädde och mjölk, i många fall hälften-hälften. men det ska gå lika bra att ersätta gräddmjölken med matlagningsgrädde.
Har inte provat detta recept, men snarlikt där jag använt en burk med pumpablandningen från england eller usa. Jag älskar denna paj, smakar lite åt pepparkaks hållet och konsistensen är mjuk och "krämig" fast fast. När jag har bjudit på den så blir alla lite förvånade först över just konsistensen men det har inte varit mycket kvar av pajen när de har gått. :-) Jag serverar alltid den färdiga grädden till, den på burk som man trycker ut, som också kan uppfattas som lite konstgjord men till denna paj passar den utmärkt! Tycker ni skall prova! Tusen tack för receptet! Lotta
Ok..tack för hjälpen
Jättegod och riktigt smidig att tillaga (trots att det tar lite tid att förbereda pumpan). Min kanadensiska familj, som är vana pumpapaj ätare, gav högsta betyg och det gör jag också. Kommer helt klart bli en tradition vid Halloween!
Väldigt god, men väldigt farlig. Jag hade kunnat äta upp hela själv! Det var längesedan jag tyckte så mycket om en paj som jag själv bakat.
Gillar mycket smak så tog ett ordentligt mått pepparkakskrydda med extra ingefära och kanel. Älskart!
God smak men jag klarade inte av konsistensen :-/