Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloweenhjärnor

(4 kommentarer)  
 • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Går även att göra utan fyllning och använda som frallor.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Värm vattnet med sockret och saltet till 37º. Tillsätt jästen och lös upp den. Häll på mjölet och baka in det ordentligt. Knåda. Låt jäsa till dubbel storlek.
 2. Ta upp degen och knåda den på nytt. Dela den i 8 delar. Forma bullar och lägg dom i stora muffins-formar så att dom växer på höjden.
 3. Med en väldigt skarp kniv gör man djupa skåror så att det liknar en hjärna. Grädda 200º tills brödet är färdigt. Låt det kallna på galler.
 4. Medans kan man blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
 5. Skär av ett lock på brödet. Gröpa ur. Fyll med oströran. Sätt på locket på nytt. Linda in vart bröd i aluminiumfolie och värm i ugnen 180º, 10-15 minuter.
 6. Går utmärkt att ha i frysen efter att ha lindad in dom i aluminium folie. Då beräknar man några minuter till i ugnen för att tina upp brödet.

Kommentarer (4)

 • Izzydizzy 26 oktober 2010

  hur mycket är 350 g vatten i deciliter??..känns enklare att mäta upp i dl mått än gram... och 650 g mjöl..hur mycket i dl???

 • FlairyMary 30 oktober 2010

  Jag håller med föregående kommentar - ska testa det här receptet, men önskar det hade varit angivet i dl istället. En annan fördel hade varit om receptet varit enkelt att dela, om man som jag ska göra fler muffins än receptet är för, eller färre.

 • AnitaOlea 3 november 2010

  Sorry att jag är så sen på att svara. Att receptet står i gram beror på att i min köksmaskin ( thermomix ) väger jag allt. Ska ändra det med en gång.

 • FlairyMary 4 april 2011

  Hjärnorna blev väldigt goda, men det var inte helt lätt att göra fåror i degen! =P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.