Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloweentårta

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Riktigt mäktig och läcker chokladdröm dekorerad med strössel och kristyr. En variant på den klassiska amerikanska tårtan Devil´s food chocolate cake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Smält chokladen över vattenbad, vänd försiktigt ner den i smeten.
  3. Fördela smeten i en smord och bröad bakform ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädde och smör. Låt svalna helt. Vispa den kalla krämen tills den blir slät.
  5. Skär kakan i två bottnar. Bred chokladkrämen på den undre delen och lägg försiktigt på den övre delen.
  6. Topping: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med smöret. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Dekorera kakan med strössel och kristyr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.