Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad anklever med färska fikon och fikonvinaigrette

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lika sagolikt god - och lika kontroversiell - rätt som min ankleverterrine.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjöla och peppra ankleverskivorna. Dela två av fikonen i två delar. Skiva de återstående fikonen.
  2. Värm en stekpanna så den blir het. Halstra ankleverskivorna utan extra fett, först en minut på vardera sidan, så att de får färg och yta, sedan på svagare värme så att de blir ljumma inuti.
  3. Stek fikonskivorna i ankleverfettet.
  4. Lägg upp leverskivorna, fikonskivorna och de delade fikonen på varm tallrik.
  5. Hetta upp pannan, bränn av fikonvinägern tills den reducerats och blivit sirapslik, skeda eller häll den över leverskivorna.
  6. Strö över flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.