Skala lökarna. Koka upp vin, buljongtärning, balsamvinäger, soja, kanel och cayennepeppar i en kastrull. Lägg ner lök och korinter och låt småkoka i 30–45 minuter, tills löken är mjuk.
Ansa och fräs svampen i 1 msk olivolja. Krydda med ½ krm salt.
Sila av lök och korinter från buljongen, men spara dem. Häll tillbaka buljongen i kastrullen. Vispa ner smöret. Låt inte såsen koka mer. Lägg tillbaka lök och korinter samt oliver, nötter och svamp.
Forma fiskfiléerna till tournedos och bind ihop med steksnöre eller vik dem dubbelt på mitten.
Blanda mjölet med 1 tsk örtsalt och 1 krm vitpeppar. Vänd fisken i mjölblandningen. Stek i 1 msk olivolja och 1 msk smör, 2–3 minuter på varje sida.
Roligt att hitta detta recept som du lagt in. Klippte ut det från systembolagets kalender för många år (10-15 år?) sedan och har gjort detta många gånger. Spännande att se att bra recept lever vidare! Den orientaliska grönsaksröran är verkligen jättegod men i min version finns inte vinet med uten lite mörk sirap i stället. Riktig "finmat".
Roligt att hitta detta recept som du lagt in. Klippte ut det från systembolagets kalender för många år (10-15 år?) sedan och har gjort detta många gånger. Spännande att se att bra recept lever vidare! Den orientaliska grönsaksröran är verkligen jättegod men i min version finns inte vinet med uten lite mörk sirap i stället. Riktig "finmat".