Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad gös med gräddkokta rödbetor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Basilika, dijonsenap och grädde sätter smak på den här läckra sommarfisken med färska primörer som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Koka potatisen mjuka i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter.
  2. Skala rödbetorna och strimla dem i stavar. Koka stavarna i grädde tills de blir mjuka, men inte sönderkokta.
  3. Rör ner senapen och smaka av med salt och peppar. Dela vårlöken på mitten och grilla den i en grillpanna eller i ett stekjärn. Lägg över i en ugnsfast form, salta och peppra och strö över lite farinsocker. Sätt in vårlöken i ugnen cirka 5 min.
  4. Putsa av (efterfjälla) gösfilén försiktigt, stycka den i två snedskurna bitar och stek den sedan i en teflonpanna med några droppar olivolja. Stek skinnsidan först! Salta och peppra.
  5. Lägg upp potatis, gös och gräddkokta rödbetor och smula över fårost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.