Basilika, dijonsenap och grädde sätter smak på den här läckra sommarfisken med färska primörer som tillbehör.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Koka potatisen mjuka i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter.
- Skala rödbetorna och strimla dem i stavar. Koka stavarna i grädde tills de blir mjuka, men inte sönderkokta.
- Rör ner senapen och smaka av med salt och peppar.
Dela vårlöken på mitten och grilla den i en grillpanna eller i ett stekjärn. Lägg över i en ugnsfast form, salta och peppra och strö över lite farinsocker. Sätt in vårlöken i ugnen cirka 5 min.
- Putsa av (efterfjälla) gösfilén försiktigt, stycka den i två snedskurna bitar och stek den sedan i en teflonpanna med några droppar olivolja. Stek skinnsidan först! Salta och peppra.
- Lägg upp potatis, gös och gräddkokta rödbetor och smula över fårost.
Publicerat den
31 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar