Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad gös med svampsallad och rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbar hösträtt med blandsvamp och mustig rödvinssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med rödvinssåsen. Skala och skiva rödlök och vitlök. Bryn löken i lite smör någon minut. Tillsätt rödvin och kalvfond och lägg i timjankvistarna.
  2. Låt koka upp och puttra på svag värme tills 2 dl av vätskan återstår. Det tar ca 10-15 minuter. Sila bort lök och timjan och häll tillbaka såsen i en kastrull. Koka upp och smaka av med vitpeppar och eventuellt lite salt.
  3. Hetta upp en stekpanna och bryn fisken i smör i 3 minuter per sida eller tills den är genomstekt. Hetta upp en annan stekpanna och stek baconskivorna. Lägg upp dem på ett hushållspapper och låt rinna av. Lägg sedan i svampen och låt den steka i smör i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp fisken på tallrikar, toppa med svampblandningen och häll på en skvätt rödvinssås över. Dekorera tallrikarna med ett par baconskivor och en kvist timjan. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.