Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad gösfilé med rödbetssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Börja med såsen: Skär rödbetor och lök i mindre bitar och koka dem mjuka tillsammans med grönsaksbuljongtärning och vatten ca 10 minuter. Slå allt i en matberedare och kör till en slät purésås. Koka upp såsen tillsammans med creme fraiche och vispa i det mjuka smöret klickvis. Smaksätt slutligen med senap och cayennepeppar och såsen är klar. Elda på grillen eller hetta upp en gjutjärnspanna eller grillpanna. Skär gösen i portionsbitar, krydda med salt och pensla lätt med olja. När du har maximal värme på grill eller panna, lägg på och halstra gösfiléerna med skinnsidan ner först, 2-3 minuter på varje sida beroende på värme och fiskens tjocklek. Fördela fisken på 4 tallrikar med såsen omkring, strö gräslöken över och toppa fisken med nyriven pepparrot. Bjud potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.