Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad Hälleflundra med citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lättlagad gourmeträtt som visserligen kräver lite handlag vid grillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Såsen: Riv skalet på citronen och blanda med crème fraiche under uppvärmning, tillsätt sedan saften av den halva citronen. Lägg till sist i honungen och saltet och blanda runt. Låt det bli varmt utan att koka.
  2. Hälleflundra: Gnid in Hälleflundra filéerna med citronpeppar. Lägg filéerna "stående" på en het kamadogrill (se till att gallret är ordentligt rengjort och oljat så att filéerna inte fastnar). När ränderna börjar framträda tar du av filéerna från grillen och lägger en platesetter eller motsvarande baksten på grillen för att få en indirekt grillning. Låt grillen komma ned till ca 120 grader innan du lägger på filéerna igen under ca 10 minuter för att bli genomkokta. De är färdig vid 48 grader. Låt inte denna temperatur överskridas för då blir det torrt och tråkigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.