- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Lättlagad gourmeträtt som visserligen kräver lite handlag vid grillen.
Instruktioner
- Såsen:
Riv skalet på citronen och blanda med crème fraiche under uppvärmning, tillsätt sedan saften av den halva citronen. Lägg till sist i honungen och saltet och blanda runt. Låt det bli varmt utan att koka.
- Hälleflundra:
Gnid in Hälleflundra filéerna med citronpeppar. Lägg filéerna "stående" på en het kamadogrill (se till att gallret är ordentligt rengjort och oljat så att filéerna inte fastnar). När ränderna börjar framträda tar du av filéerna från grillen och lägger en platesetter eller motsvarande baksten på grillen för att få en indirekt grillning. Låt grillen komma ned till ca 120 grader innan du lägger på filéerna igen under ca 10 minuter för att bli genomkokta. De är färdig vid 48 grader. Låt inte denna temperatur överskridas för då blir det torrt och tråkigt.
Publicerat den
25 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar