Instruktioner
Finhacka dillen och blanda socker, salt och vitpeppar. Täck köttsidan av ena laxhalvan med blandningen, lägg den andra halvan ovanpå. Köttsidorna mot varandra. (OBS!Behåll skinnet på laxen). Paka in laxen i ett tätt paket med hjälp av folie. Låt laxen ligga två dygn i kylskåp. Hacka tomaterna till kubformat. Skala rödlöken och klyv den mitt itu, skiva tunna skivor. Skiva även vitlöken. Rensa spenaten (dela ej bladen). Dela avocadorna och skär dem i halvmånar, 1-2 cm breda. Skrap av blandningen från laxen och dela den i 1,5-2 cm tjocka skivor. Hetta upp olivolja i en wok eller stekpanna med höga kanter. Lägg i rödlök och vitlöken och låt det fräsa snabbt. Ej mer än 1 minut. Tillsätt balsmavinägern och vänd ner spenaten. När den mjuknat vänd försiktigt i avocadon. Lägg upp på ett fat. Grilla laxbitarna, 2 min på varje sida, i mycket lite olja. (Använd teflon eller grillpanna). Lägg laxen på salladen och lägg tomathacket runt om. Servera med ett gott ljust bröd till. Prova gärna foccia med rosmarin på. Mycket gott!