Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad löja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En tidig tillagningsmetod

Ingredienser

Instruktioner

Fisken rensas och får torka en stund. Lägg fisken i ett halster eller på ett galler och placera den nära glöden ej alltför nära. Vänd efter ett tag , när fisken är vackert brun, så är den färdig. Doppa den i saltlaken en stund. Om du halstrar annan fisk , så skall den saltas först antingen genom att doppa i saltlake eller torrsaltat. Torrsaltar gör så här , du strör på antingen grov eller fin havssalt och låter fisken ligga och dra några timmar gärna i en plastpåse som du tillsluter. Man kan ha en fiskdressing till. Smaklig måltid. Obs. en uppmaning använd ej vitpeppar till sik eller ädelfisk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.