Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad röding med rabarbersalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rabarbersalsa- ett gott och spännande tillbehör till röding.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, salt och vitpeppar. Strö det över rödingens köttsida. Låt stå ca 15 min.
  2. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rabarbern på medel värme tills den börjar mjukna, ca 2 min. Tillsätt sockret och låt fräsa med tills det smält ca 3 min. Ta stekpannan åt sidan och rör i rödlök, senap, limesaft och salt. Hacka basilikan och vänd ner den i salsan.
  4. Pensla rödingen på båda sidorna med oljan. Stek fisken med skinnsidan ner ca 3 min i en het stekpanna gärna med släpplättbelägning. Vänd och stek 1 minut på andra sidan.
  5. Servera rödingen med salsan, färskpotatis, sallad och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.