Rabarbersalsa- ett gott och spännande tillbehör till röding.
Instruktioner
- Blanda socker, salt och vitpeppar. Strö det över rödingens köttsida. Låt stå ca 15 min.
- Ansa och skär rabarbern i små bitar. Skala och finhacka rödlöken.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rabarbern på medel värme tills den börjar mjukna, ca 2 min. Tillsätt sockret och låt fräsa med tills det smält ca 3 min. Ta stekpannan åt sidan och rör i rödlök, senap, limesaft och salt. Hacka basilikan och vänd ner den i salsan.
- Pensla rödingen på båda sidorna med oljan. Stek fisken med skinnsidan ner ca 3 min i en het stekpanna gärna med släpplättbelägning. Vänd och stek 1 minut på andra sidan.
- Servera rödingen med salsan, färskpotatis, sallad och limeklyftor.
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar