Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad skinka med gräddkokt lök

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En mycket populär rätt under många år på restaurang Löwenbräu i Stockholm. Passar utmärkt att servera med kokt potatis. En annan variant är att lägga anrättningen på en stor skiva stekt lantbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär löken i så tunna skivor som möjligt. Stek den mjuk, på svag värme, i smör utan att den tar färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt grädden och låt det småputtra tills grädden kokat in och det blir en krämig stuvning.
  3. Halstra skinkan så den får färg och är knaprig. Fördela stuvningen på varma tallrikar och lägg skinkan ovanpå. Strö hackad persilja över. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.