Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrade lammkotletter med rostade rotsaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Lammkotletter snabbmarinerade i vitlöksolja tillsammans med örtkryddor som halstras i het stekpanna och serveras med finskurna rotsaker, smörkokta sockerärtor, helstekta glaserade smålökar och en mustig rödvinssås blir till en festmåltid som heter duga. Lammkryddan består av: salvia, timjan, rosmarin, dragon, oregano, lök och salt. Man hittar denna och många flera kryddor utan kemiska tillsatser på www.krydderikrokus.se.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kotletterna om det behövs, det är gott med lite av det feta kvar.
  2. Skala vitlöken och finhacka den, lägg hälften av den i en karott eller en glasform. Salta och peppra kotletterna samt strö över av lammkryddan på båda sidorna och lägg ner dem i karotten, strö över resten av vitlöken, häll över lite olivolja så att alla kotletterna får ett tunt lager olja. Pressa över citronsaften, låt marinera medan du gör i ordning rotsakerna.
  3. Skala rotsakerna och skär dem i tunna stavar, grovhacka vitlöken. Skala äpplet och skär det i kärnfria klyftor. Häll oljan på en ugnsplåt och lägg rotsakerna i oljan och blanda om väl, salta och peppra samt strö över kryddsaltet. Sätt in i 250° varm ugn och rosta tills det fått färg och börjar mjukna.
  4. Smält smöret i en liten kastrull och lägg ner sockerärtorna, låt dem fräsa en stund utan att de tar färg, häll på vattnet och låt puttra tills de börjar bli mjuka, de skall vara lite krispiga.
  5. Skala lökarna och bryn den vackert bruna i en tjockbottnad kastrull, salta och peppra samt strö över sockret och låt det karamelliseras. Häll på vätskan och låt småputtra tills lökarna är färdiga.
  6. Halstra kotletterna som hastigast i het torr stekpanna av gjutjärn, torka inte av dem utan låt det som fastnat av marinaden komma med vid tillagningen.
  7. Lägg upp de rostade rotsakerna på ett varmt serveringsfat, placera kotletterna ovanpå med två sockerärtor på varje kotlett, lägg de glaserade lökarna runt om. Servera med en rödvinssås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nataliep 9 november 2009

    Denna recept provades i helgen och det blev sååååå gott! Ville ta egna bilder på maten, men kom ihåg det lite för sent - bara ben kvar :) Tack !!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.