En gammal klassiker. Jättelätt att göra själv. Om du skall grilla i skogen, lägg potatismoset i en termos. Mättar mer än bara grillad korv med bröd.
Instruktioner
- Gurkmajonnäsen:
Blanda den hackade gurkan med majonnäsen. Ställ den kallt.
- Potatismoset.
Skala potatisen och dela den i mindre bitar så går det mycket fortare att koka dem mjuka, tar då bara ca 10-15 minuter.
Häll av vattnet och börja därefter mosa potatisen. Man kan t.ex. använda potatisstöt, elvisp eller purépress.
Tillsätt smör eller margarin.
Rör i så mycket mjölk som går åt tills moset är poröst.
Smaksätt med salt, peppar
- Grilla eller stek korven.
Värm korvbröden något.
- Lägg i korven i brödet. Ha på ev ketchup och senap. Klicka på moset och toppa till sist med gurkmajonnäsen.
Publicerat den
28 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar