Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halv special

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gammal klassiker. Jättelätt att göra själv. Om du skall grilla i skogen, lägg potatismoset i en termos. Mättar mer än bara grillad korv med bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gurkmajonnäsen: Blanda den hackade gurkan med majonnäsen. Ställ den kallt.
  2. Potatismoset. Skala potatisen och dela den i mindre bitar så går det mycket fortare att koka dem mjuka, tar då bara ca 10-15 minuter. Häll av vattnet och börja därefter mosa potatisen. Man kan t.ex. använda potatisstöt, elvisp eller purépress. Tillsätt smör eller margarin. Rör i så mycket mjölk som går åt tills moset är poröst. Smaksätt med salt, peppar
  3. Grilla eller stek korven. Värm korvbröden något.
  4. Lägg i korven i brödet. Ha på ev ketchup och senap. Klicka på moset och toppa till sist med gurkmajonnäsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.