Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halvmörkt matbröd på mormors vis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

För ett lite nyttigare bröd men fortfarande enkelt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten fingervarmt, lös upp jästen. Blanda i salt, olja, rågsiktsmjöl och vetekli samt valda smaksättare.
  2. Jäsning i bunke ca 30 min.
  3. Forma till limpor. Jäs degen i 30 min i 2 st brödformar. Pensla på ägg.
  4. I 200 graders ugn ca 30 min. Låt svalna under handduk.
  5. Det går att variera smaksättning med lingon (ca 1 - 1,5 dl) och/eller hackade valnötter (ca 1 dl).

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • undis 25 augusti 2011

    väldigt lös deg att göra limpor av,mycket extra mjöl behövdes. annars goda!

  • annieandren 15 mars 2012

    Gott, lätt och kul att variera! Men mer mjöl behövs. Går även att baka bägge limporna bredvid varandra på en plåt, med uppvikt bakplåtspapper emellan bara, så att de inte fastnar. Ev pensla lite olja mellan dem också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.