Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halvtimmesgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott... och jätteenkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knaperstek bacon i torr panna. Låt rinna av på hushållspapper. Klipp i små bitar. Bryn färsen (gärna i stekgryta).
  2. Tillsätt curry mot slutet, när färsen börjar ta färg. Använd inte stekgryta, häll då färsen i en kastrull. Skala och hacka äpplet och löken. Strimla purjon. Blanda ner i färsen.
  3. Koka under lock på svag värme ca 5 minuter. Rör om då och då. Tomatkross, tomatpuré, vatten och buljongtärning tillsättes. Småkoka under lock ytterligare 5 minuter. Krydda försiktigt med salt och chilipulver. Rör sist ner crème fraiche och strö över bacon och persilja vid serveringen.
  4. Passar bra med en sallad och ett brytbröd eller ris därtill.

Kommentarer (1)

  • LindaPortos 4 november 2008

    En supergod gryta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.