Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hamburgerbröd

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket gott tycker jag och min familj:-)

Ingredienser

Instruktioner

Krossa jästen och lägg den i ljummen mjölk med 1 tsk socker och lite mjöl. Låt svälla. Blanda en del av mjölet med salt, socker, olja och jäst först med en sked. Tillsätt sedan ljummen yoghurt och resten av mjölet. Knåda degen med handen och låt stå cirka 1 h. Dela surdegen i 16 bollar. Lägg bollarna på bak plåt och låt dem vila i 15 minuter. Ugns värme 200 Pensla bollarna med uppvispat ägg, strö över sesamfrön och grädda i ca 25 min. Smörj det nybakade brödet med lite smör och täck över med köks handduk. Det blir vackert mjukt och glansigt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.