Smula ner jästen i en degbunke, ljumma mjölken till 37 grader. Häll på och rör ut jästen, tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakning. Tillsätt oljan och saltet och arbeta snabbt ihop degen.
Låt degen jäsa i en skål ca 30 min till ca dubbel storlek. Ta upp degen på bakbord och forma till 6 st runda bröd. Platta till dem med handen så de blir ca 2 cm höga rundlar, platta till något mer runtom kanterna så de blir en aning halvmåneformade.
Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med mjölk och strö över sesamfrön. Grädda på en gång ca 10 min 250 grader. Låt svalna på galler och skär dem sedan mitt itu. Färdiga för att ätas direkt!
Nu har jag gjort hamburgerbröden. Jag tog lite mindre mjöl och använde honung istället för socker. De blev jättebra! Tack för receptet
asma8 februari 2009
Nu har jag gjort en ny dubbel sats, så nu har jag åter goda, billiga och mättande hamburgerbröd att plocka fram ur frysen. TACK igen för ett bra recept.
emsjostrom22 februari 2010
Fungerar det bra att frysa dem? De blir inte torra eller så?
Sheeo10 juni 2010
De här blev jättebra.
Fast nästa gång tar jag lite mindre mjöl. Tack för ett jättebra recept ^^
kantomen19 oktober 2010
Kanongoda!
JAg tog 1 dl grahamsmjöl i men hade inga sesamfrön så det fick bli utan, gick bra det med.
Kan säga att jag behöver träna på att göra runda bröd, mina såg ut lite hur som helst, men smaken var det inget fel på!
Super goda och mättande
Nu har jag gjort hamburgerbröden. Jag tog lite mindre mjöl och använde honung istället för socker. De blev jättebra! Tack för receptet
Nu har jag gjort en ny dubbel sats, så nu har jag åter goda, billiga och mättande hamburgerbröd att plocka fram ur frysen. TACK igen för ett bra recept.
Fungerar det bra att frysa dem? De blir inte torra eller så?
De här blev jättebra. Fast nästa gång tar jag lite mindre mjöl. Tack för ett jättebra recept ^^
Kanongoda! JAg tog 1 dl grahamsmjöl i men hade inga sesamfrön så det fick bli utan, gick bra det med. Kan säga att jag behöver träna på att göra runda bröd, mina såg ut lite hur som helst, men smaken var det inget fel på!
Jo, lite mindre mängd mjöl är at rekommendera.