Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hampus kalasbullar

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Enkelt och gott matbröd, Tänk på att bullarna ska ligga en bit i från varandra, på plåten. Jag hade i solroskärnor i stället för vetegroddar.

Ingredienser

Instruktioner

1) Lös upp jästen i lite av det fingervarma vattnet. Häll sedan i resten av vattnet 2) Tillsätt surdeg, socker, salt och vetegroddar 3) Rör efter hand ned vetemjöl tills degen blir smidig och blank 4) Låt jäsa under duk i ca 45min 5) Tag upp på mjölat bakbord och dela i lagom små bitar till bullar. Låt bitarna vila något, då blir de lättare att forma bullarna. Rulla bullarna avlånga 6) Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt under bakduk i ca 40 minuter 7) Pensla med vatten och strö lite vetekli över. Snitta diagonalt med vass kniv. 8) Grädda i ugnens mitt i 225grader i c:a 15 minuter 9) Låt kallna på galler utan bakduk om du vill ha knaprigare yta.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • farmoringer 11 september 2008

    Det blev en god smak på hampusbullarna. Sen att jag inte fick det perfekt är en annan historia. Var ju första gången med surdeg. Men gott som sagt..

  • LaJefa 5 november 2008

    Har du även recept på surdeg har aldrig testat att baka med surdeg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.