Lägg lammköttet i en kastrull. Häll på vattnen så att det täcker. Koka upp, skumma av.
Tillsätt sambal oelek, 2 buljongtärningar, tomatpuré, lagerblad och 2 krm svartpeppar.
Låt koka under lock på medelvärme i ca 2 timmar.
Låt köttet svalna i buljongen i ca 1 timme.
Ta upp köttet. Sila av buljongen och spara den.
Plocka köttet från benet. Skär köttet i mindre bitar.
Skala och hacka vitlöken. Fräs den i 1 msk smör. Strö över mjölet, låt fräsa i ½ minut. Späd med 2-3 dl av kokspadet.
Tillsätt 1 buljongtärning, citronskal och citronjuice, crème fraiche och grädde. Låt koka i ca 5 minuter.
Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Strö ev gräslök över.
Servera med kokt potatis och en haricots vertssallad. Riven västerbottenost är gott till med.