Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hannes citronlamm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lammköttet i en kastrull. Häll på vattnen så att det täcker. Koka upp, skumma av.
  2. Tillsätt sambal oelek, 2 buljongtärningar, tomatpuré, lagerblad och 2 krm svartpeppar. Låt koka under lock på medelvärme i ca 2 timmar. Låt köttet svalna i buljongen i ca 1 timme. Ta upp köttet. Sila av buljongen och spara den.
  3. Plocka köttet från benet. Skär köttet i mindre bitar.
  4. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i 1 msk smör. Strö över mjölet, låt fräsa i ½ minut. Späd med 2-3 dl av kokspadet.
  5. Tillsätt 1 buljongtärning, citronskal och citronjuice, crème fraiche och grädde. Låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Strö ev gräslök över.
  6. Servera med kokt potatis och en haricots vertssallad. Riven västerbottenost är gott till med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.