Glykossirapen hjälper dig att få den perfekta konsistensen på hemmagjord konfektyr - prova "baka" hårda julkarameller.
Instruktioner
- Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja.
- Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på medelhög värme och koka till en temperatur på 152° eller droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten, om den stelnar och kan brytas är den färdig.
- Ta kastrullen från värmen och rör i smaksättning och färg. Klicka upp smeten på papperet eller häll i formarna. Du kan även göra klickar av smeten och trycka fast en halv grillpinne i trä så får du klubbor istället. Vänd bitarna i florsockret innan de läggs i en burk med tättslutande lock.
Publicerat den
19 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan man använda isbitsformar?
Nej det trot jag inte! Jag tror inte att isbitsformar tål den höga värmen. Men jag vet inte säkert.
Om det är isbitsformar i silikon borde det i alla fall funka! Ska testa detta i helgen tror jag! Hur gör du, om du testat dessa själv, använder du formar? Eller klickar du ut på papper?
Hej! Jag har följt ditt recept punkt för pricka 3 gånger nu och varje gång får jag samma resultat :-( allt ser jätte bra ut hela vägen till det e dax för att smaksätta och färja. Jag tar av kastrullen från plattan och tillsätter smakarom och färg och vips så får den fina klara smeten en kemisk reaktion och går från klar,smetig å fin till torr på bara några sekunder det ser ut som farin socker som inte e brun utan färgad.. Vad gör jag för fel!?? Fattar ingenting jag följer ju receptet å ändå blir det såhär :-( på bilden som visas är det två satser som jag hällt över i annan behållare... Mvh Joanna ps. tacksam för tips!! ds