Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hårda julkarameller

(4 kommentarer)  
Hårda julkarameller Hårda julkarameller
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Glykossirapen hjälper dig att få den perfekta konsistensen på hemmagjord konfektyr - prova "baka" hårda julkarameller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja.
  2. Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på medelhög värme och koka till en temperatur på 152° eller droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten, om den stelnar och kan brytas är den färdig.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör i smaksättning och färg. Klicka upp smeten på papperet eller häll i formarna. Du kan även göra klickar av smeten och trycka fast en halv grillpinne i trä så får du klubbor istället. Vänd bitarna i florsockret innan de läggs i en burk med tättslutande lock.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • bobbora 22 november 2011

    Kan man använda isbitsformar?

  • MrsC 22 november 2011

    Nej det trot jag inte! Jag tror inte att isbitsformar tål den höga värmen. Men jag vet inte säkert.

  • evelinamarina 24 november 2011

    Om det är isbitsformar i silikon borde det i alla fall funka! Ska testa detta i helgen tror jag! Hur gör du, om du testat dessa själv, använder du formar? Eller klickar du ut på papper?

  • joalin75 8 december 2012

    Hej! Jag har följt ditt recept punkt för pricka 3 gånger nu och varje gång får jag samma resultat :-( allt ser jätte bra ut hela vägen till det e dax för att smaksätta och färja. Jag tar av kastrullen från plattan och tillsätter smakarom och färg och vips så får den fina klara smeten en kemisk reaktion och går från klar,smetig å fin till torr på bara några sekunder det ser ut som farin socker som inte e brun utan färgad.. Vad gör jag för fel!?? Fattar ingenting jag följer ju receptet å ändå blir det såhär :-( på bilden som visas är det två satser som jag hällt över i annan behållare... Mvh Joanna ps. tacksam för tips!! ds

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.