Byt ut nötköttet och bjud istället på vilt! Det möra harköttet i en mustig gräddsås utsöndrar ljuva dofter och som pricken över i:et serverar du små läckra krustader med fransk kastanjepuré till. Får du tag i hare så testa det här. Jag gjorde det för några år sen och det smakade helt gudomligt!
Instruktioner
- Skölj haren och levern. Stycka haren så att det blir minst 6-8 lår- och ryggbitar. Skala och skär löken i tunna klyftor.
- Bryn köttbitar och lever runt om i matfett i en stor stekpanna. Lägg över de brynta bitarna i en gryta. Bryn löken och lägg över också den i grytan.
- Vispa ur stekpannan med 1 dl vin och häll skyn i grytan. Tillsätt sedan resten av vinet, salt, peppar och grädde. Sjud haren under lock på svag värme, ca 1½ timme.
- Ta upp köttet. Rör ut vetemjölet med ½ dl vatten, häll det i grytan och låt såsen koka upp under omrörning i 3 minuter. Tillsätt socker och soya och smaka av.
- Sila såsen, häll tillbaka den i grytan och tillsätt köttet. Värm försiktigt.
- Värm kastanjepurén med matfett, grädde, salt och basilika. Vispa allt kraftigt så att purén blir slät. Fördela purén i värmda krustader strax innan serveringen.
- Servera med råstekt potatis, kastanjepuré, gröna bönor, gelé och syltlök.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar