Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hare med svampsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept använder jag alltid när harjakten har varit lyckad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär harköttet i små fina bitar, gärna tärningar. Bryn det ordentligt och låt lök och morot steka med. Strö på salt och kryddor. Blanda creme fraiche och vatten och häll i grytan. Efterstek på svag värme utan lock i ca 30 minuter.
  2. Ta upp köttet ur grytan och håll det varmt i tex. folie. Sila skyn och använd den i svampsåsen. Ta upp lök och morot och spara till servering. Använd grytan till såsen. Bryn svampen i smör i grytan och strö på mjölet,späd med buljong och steksky. Tillsätt soja, salt och peppar. Låt såsen koka ett par minuter.
  3. Servera med kokt potatis och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ruela 27 september 2009

    Ett väldigt gott harrecept med inte så mycket ingredienser lätt att laga till med gula kantareller blev detta det bästa receptet jag testat på hare. Fantastiskt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.