Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hargryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Hugg upp haren i stora bitar; låren i 3 delar, bogen i 2 delar, och ryggen i 4 delar. Hals och slaksidor används i koket, men serveras inte. Ansa, skölj och skär grönsakerna i bitar. Bryn köttet väl i stekgryta med lite matfett, 10-15 minuter. Tillsätt grönsakerna, späd med vinet och tillsätt kryddorna. Koka ihop tills endast en bottenskyla kvarstår. Tillsätt mer vatten och brässera färdigt på låg värme under lock, 30 - 35 minuter eller tills köttet är mört. Tillagad som gryta blir haren alltid mör och saftigt. Tillagningstiden anpassas efter djurets ålder. Lägg upp köttet i serveringskärl med lock. Koka upp såsen och red under vispning med beurre manié. Tillsätt grädde och smaka av efter ännu ett uppkok. Sila såsen över köttet och servera med potatisgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.