Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Haricots verts sallad

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3-5 portioner
Skriv ut

En jättegod sallad med haricots verts (tunna gröna bönor), tomat och rödlök. Passar till såväl kött som fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka de gröna bönorna i lättsaltat vatten ca 3-5 minuter. Häll bort vattnet och kyl av bönorna snabbt under rinnande kallt vatten. Låt bönorna rinna av.
  2. Skala löken, skär den itu och skiva den i lövtunna skivor. Skär tomaterna i små klyftor.
  3. Vispa samman ingredienserna till dressingen i en salladsskål. Tillsätt lökskivorna, bönorna och tomaterna och blanda om.
  4. Täck över salladsskålen och låt salladen stå i kylskåpet åtminstone en timme innan den serveras.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lindaloppan_olsson 20 mars 2010

    Supergod sallad!! Vi åt till kött och klyftpotatis och det blev perfekt ihop!

  • anna_ho 27 februari 2011

    Jättegod!!! Pressade i en vitlöksklyfta i dressingen också. Bra nu i förkylningstider och gott ;-)))

  • hocketocke 4 januari 2012

    Enkel & god sallad! Jag gör den ofta :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.