Denna varianten på harira är med lammkött som ger soppan en god mustig smak.
Instruktioner
- Putsa och skär köttet i mindre bitar, låt benbitar vara kvar eller putsa men lägg med ben i soppan.
Skär löken i bitar, stek lök och kött i olivoljan ganska länge tills köttet är genomstekt och fått färg.
- Tillsätt passerade tomater, torkade kryddor, pressad citronsaft, selleri skuren i bitar, hackad persilja och koriander.
- Tillsätt vatten och buljongtärningen och låt koka 1-1 ½ timme tills köttet är mört. Lägg till kikärterna.
- Lägg vetemjölet i en skål och rör ut det till en jämn smet genom att tillsätta vatten.
- Häll i redningen lite i taget under omrörning tills du fått en lagom tjock konsistens. Låt koka upp och tillsätt sedan ett ägg som man först har vispat upp i en skål. Låt koka 10 minuter.
- Variationstips:
Byt ut kikärterna mot linser och lägg till spagetti, bruten i bitar. Det går också bra att använda nötkött eller kyckling istället för lamm eller så gör man en helt vegetarisk Harira.
- Familjetips:
Minska på kikärtsmängden, selleri, citron och koriander och lägg till spaghettibitar så blir soppan lite barnvänligare.
Publicerat den
15 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar