Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Harira från Casablanca

 
Skriv ut

Denna varianten på harira är med lammkött som ger soppan en god mustig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär köttet i mindre bitar, låt benbitar vara kvar eller putsa men lägg med ben i soppan. Skär löken i bitar, stek lök och kött i olivoljan ganska länge tills köttet är genomstekt och fått färg.
  2. Tillsätt passerade tomater, torkade kryddor, pressad citronsaft, selleri skuren i bitar, hackad persilja och koriander.
  3. Tillsätt vatten och buljongtärningen och låt koka 1-1 ½ timme tills köttet är mört. Lägg till kikärterna.
  4. Lägg vetemjölet i en skål och rör ut det till en jämn smet genom att tillsätta vatten.
  5. Häll i redningen lite i taget under omrörning tills du fått en lagom tjock konsistens. Låt koka upp och tillsätt sedan ett ägg som man först har vispat upp i en skål. Låt koka 10 minuter.
  6. Variationstips: Byt ut kikärterna mot linser och lägg till spagetti, bruten i bitar. Det går också bra att använda nötkött eller kyckling istället för lamm eller så gör man en helt vegetarisk Harira.
  7. Familjetips: Minska på kikärtsmängden, selleri, citron och koriander och lägg till spaghettibitar så blir soppan lite barnvänligare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.