Fläskfilén får en god smak av marinaden. Servera den t.ex. tillsammans med rostad potatis
Instruktioner
- Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Stek bitarna i olja tills de fått fin färg. Lägg över på ett fat och låt svalna.
- Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa paprika, chili, vitlök, malen koriander, tomatpuré, salt och peppar i matberedare eller med mixerstav till en ganska slät puré.
- Putsa fläskfilén fri från senor. Skär tvärs över i 2 cm tjocka skivor. Platta till dem lätt med handen.
- Lägg köttet i en långpanna. Bre på harissapurén, täck med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 3 timmar.
Stek eller grilla köttet ca 3 minuter på varje sida. Vänd köttet under stekningen så att marinaden i bränns.
Publicerat den
18 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar