Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Harragu rödvinsmarinerad

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Harstek med ben

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Skär loss köttet från benen och skär det i tärningar. Blanda samman marinaden och lägg i köttbitarna. Täck skålen och låt stå kallt i ca 3 timmar. Ta upp köttet och torka av det.
  2. Skala och hacka löken. Klipp baconskivorna i strimlor direkt ner i en stekpanna, tillsätt ev lite fett. Bryn lök och kött tillsammans med bacon. Lägg allt i en gryta, salt och krydda med peppar och paprikapulver. Rör om och sila över marinaden. Låt alltsammans koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 45 min - 1tim. Rensa under tiden färska kantareller och dela dem i bitar om de är stora, konserverade går även bra men låt dem rinna av ordentligt. Fräs dem i lite fett, droppa över citronsaften. Blanda ner creme fraiche och lingon i grytan och smaksätt med salt och peppar om så behövs. Strö kantarellerna i grytan strax före serveringen.
  3. Servera med kokt potatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.