Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Harrise - Syrisk semolinakaka

 
Skriv ut

En jättegod kaka i sockerlag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa smör med kondenserade mjölken och bakpulvret och rör om.
  2. Lägg till semolina, sötmandel, vatten och blanda ordentligt.
  3. Lägg i en ugnsform typ 28x24 cm i 190 grader, ca 35 minuter eller tills den är gyllenebrun.
  4. Häll på sockerlagret. Vänta tills det kallnar och sen skär i bitar.
  5. Sockerlagret: Lägg socker och vatten i kastrull - låt det koka och låt det vara på låg värme ca 6-8 minuter.Ta bort sedan från värmen och lägg på citronjuicen och rör om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.