Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hårt tunnbröd

 
Skriv ut

Detta recept bakar jag 3 gånger per år i riktig vedugn. Degen gör jag kvällen före, och låter den stå i källaren under natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal kryddorna innan den används, annars riskerar den att kakan går sönder.
  2. Blanda i hop allt, den ska vara ganska lös. Låt degen vila över natten. Häll upp rikligt med vetemjöl på bakbordet och arbeta in i ½ degensatsen till du har en lagom deg. Rulla sen till bullar.
  3. Låt dom jäsa medans ugnen blir lagom varm. Ca ½ timme. Sen när satsen är nästan klar, gör jag andra satsen. På de viset blir inte klumparna överjästa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.