Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselbackspotatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakar riktigt gott till stekt kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skölj potatisen. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. De skall hänga ihop i botten.
  2. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt på ett smort ugnsfast fat eller i långpanna. Pensla med smält smör och salta.
  3. Stek i ugn 225 grader ca 20 minuter. Pensla någon gång under tiden.
  4. Strö över ströbröd och riven ost och stek ytterligare 20 minuter, tills den fått fin färg och är mjuk.
  5. Gott till stekt kött.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • abkn 20 augusti 2009

    DEn är ju helt underbar att ha till kött eller kyckling:)

  • stunberg 14 november 2010

    Jättegott, men tycker att osten är lite onödig när man har ströbrödet. Åt till söndagssteken och det var klockrent!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.