Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselbackspotatis med ost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa saftiga och goda hasselbackspotatisar är det perfekta tillbehöret. Rätten är enkel att laga och lätt att variera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, skölj och torka potatisen noga. Skåra den på längden i tunna skivor, men inte helt igenom. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en gratängform. Tryck ut potatisarna som solfjädrar i formen. Fördela matfett över potatisen. Salta och peppra.
  3. Baka potatisen i ugnen tills den är nästan färdig. Riv osten och hacka örtkryddorna.
  4. Ta ut formen ur ugnen och strö över osten. Grädda ytterligare 15 minuter tills osten har smält och potatisen fått en gyllenbrun yta. Strö över hackade örtkryddor och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • robbz 15 augusti 2009

    Mmmmmm.... hasselbackspotatis... *sagel* ;)

  • Cassiopeya 16 december 2010

    Mm precis så här gör jag alltid min hasselbackspotatis, den är mycket godare så! ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.