Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnöt- och russinbröd

(3 kommentarer)  
 • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Använd vilken torkad frukt som helst – men glöm inte att blötlägga dem – de är riktiga fuktbovar! Rågsurdeg eller fördeg finns i mina andra recept.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Lägg russinen i blöt . Rosta hasselnötterna i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter.
 2. Väg upp och blanda samtliga ingredienser utom salt, russin och nötter.
 3. Kör i degblandare cirka 10-15 minuter, eller knåda för hand tills degen är smidig och lite blank. Tillsätt salt och kör ytterligare 3-4 minuter. Tillsätt russin och äpplen och se till att de blir väl inblandade i degen. Degen ska vara lite kladdig.
 4. Låt degen vila i bunken cirka 30–45 minuter. Degen ska nu på ytan kännas fast men inte hård.
 5. Dela degen i tre lika delar och knåda ihop dem till avlånga limpor. Mjöla en linnehanduk och lägg bröden med ”sömmen” neråt, vecka och mjöla mellan varje limpa. Jäs i cirka 1,5–2 timmar.
 6. Vänd upp bröden (så att sömmen kommer uppåt – bröden kommer nu att spricka upp på ett vackert sätt i ugnen) på plåt och grädda i 250 grader i 30–40 minuter. Innertemperatur ska ligga på 96–100 grader.

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • carola275 23 september 2008

  Hej, jag inspirerades av ditt bröd (som såg jättegott ut) men eftersom jag inte gillar russin i bröd, och alltid måste ändra lite på alla recept bara för skojs skull, så kom jag fram till [recept]47390[/recept]. Det blev ett suveränt gott bröd och jag gissar att alla som tycker om russin i bröd måste älska ditt!!! Tack för inspirationen!!! =)

 • jpo75 20 mars 2009

  Hej, Ditt bröd är fenomenalt gott. Jag har bakat det nu seadn du lade upp receptet. Har några förslag dock. Du skriver i receptet om "äpplen" vilket jag antar är korrfel eftersom du säkert menar nötterna. Annan sak är gradantalet 250 vilket jag bakade efter första gången jag gjorde detta och undrade redan då över den långa tiden i så högt värme och så brändes bröden redan efter 15 minuter. Jag har bakat sedan dess 30 minuter i HÖGST 200 grader. Tänkte bara att du kunde justera ditt recept efetrsom det är säkert många som brännt sina bröd i 250 grader i försök att ha dom där i 30 minuter. Alternativt så går det bra i 250 men bara i 10-12 minuter. Annars ett toppen recept och mitt favorit...:) //Janne

 • karhed 2 november 2009

  Bakat detta bröd och det blev verkligen jättegott! Kommer sänka värmen något nästa gång, för det blir definitivt fler gånger. Tack för ett mycket bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.