Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnöts- och chokladtryffelpaj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Hasselnöts- och chokladtryffelpaj

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman alla ingredienser för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ den i kylen ca 15 minuter. Sätt ugnen på 175°C. Nagga pajdegens botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg, strö- och farinsocker pösigt. Finhacka nötterna eller kör dem i matberedare. Blanda äggvispet med nötter och vetemjöl. Häll fyllningen i formen och grädda 25-30 minuter på nedersta falsen i ugnen. Låt pajen svalna. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Blanda ner kaffet och häll alltsammans över pajen. Låt stelna. Servera eventuellt med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.