Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnöts- och havrebar

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Knapriga nötter, fiberberikade havregryn, smör och socker ger en god och snabb energikick.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i torr het stekpanna 2-3 min. Gnugga av skalet i en handduk och hacka nötterna.
  2. Smält smör, råsocker och sirap i en kastrull under omrörning till en tjock kolasmet. Ta av kastrullen från plattan och rör ner havregryn och hasselnötter.
  3. Lägg bakplåtspapper i en form 25x20 cm. Smörj bakplåtspapperet och tryck ut massan på papperet. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  4. Smält chokladen och smöret på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna något och skär den sedan i 14 bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.