Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnöts-Tosca

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Pikant smak och ljuvlig täcke av tjock hasselnötsglasyr

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör,socker och vanila vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt vetemjöl,bakpulver och blanda klumpfri smet. Smörj och bröa en rund kakform. Häll smeten i formen och grädda i 175'c ungsvärme 30 min. Hacka nötterna till glasyren och lägg dem i en kastrull. Tillsätt smör,socker,vetemjöl och mjölk. Värm blandningen strax innan den ska hällas på kakan. Värm under ständig omrörning tills den kokar upp och häll sedan glasyren över kakan. Grädda kakan ytterligare 15min så att glasyren får fin färg. Låt kakan kallna i formen utan bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.