Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Hasselnötsbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning Smula ner jästen i en degbunke. Klicka ner honungen och lägg i saltet. Rör ut jästen, saltet och honungen i lite av det ljumma vattnet. Häll sedan i oljan och resten av vattnet samt mjölken och rör om väl. Tillsätt först den krossade rågen, det grova mjölet och hasselnötskärnorna och till sist vetemjölet.
  2. Arbeta degen tills den känns smidig, låt jäsa ca 1 timme. Knåda degen och forma två bröd. Låt jäsa på plåt ytterligare 30 minuter. Grädda i 200 grader ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.