Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsbullar

 
  • Serverar: 22-24 portioner
Skriv ut

Stora härliga vetebullar med spännande fyllning av hasselnötter och kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen. Smält fettet och tillsätt gräddmjölken. Värm blandning till 37 g. Lös jästen i degvätskan. Tillsätt socker eller sirap, salt, ägg och större delen av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunken, cirka 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk 20 minuter.
  2. Fyllning: Blanda ingredienserna. Ta upp och arbeta igenom degen. Dela den och forma två längder. Dela varje längd i 11-12 bitar rulla bitarna till bullar. Gör en grop i varje bulle, fördela fyllningen i groparna. Nyp ihop degen över fyllningen. Låt jäsa dem övertäckta ca 20 minuter. Pensla med ägg och strö grovhackade nötter över bullarna. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.