Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsdröm

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Krämiga, gräddiga desserter är den bästa avslutningen på en god måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa nötterna eller hacka dem fint. Smält smör i en kastrull, tillsätt sirap, grädde, socker, vaniljsocker, kanel och mjöl under omrörning. Blanda ner nöthacket och dra kastrullen från värmen.
  2. Klicka ut 1 msk smet till varje flarn på bakplåtspapperklädd plåt. Det är lagom med 5 flarn på varje plåt eftersom de flyter ut. Grädda dem i 200 grader ca 5 minuter.
  3. Forma flarnen medan de ännu är varma till en rektangulär skål.
  4. Rör färskost, florsocker och ägglikör till en smidig smet. Vispa grädden fast. Blanda grädde och färskostsmet.
  5. Varva bär med likörkräm i flarnen strax före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.