Krämiga, gräddiga desserter är den bästa avslutningen på en god måltid.
Instruktioner
- Mixa nötterna eller hacka dem fint.
Smält smör i en kastrull, tillsätt sirap, grädde, socker, vaniljsocker, kanel och mjöl under omrörning.
Blanda ner nöthacket och dra kastrullen från värmen.
- Klicka ut 1 msk smet till varje flarn på bakplåtspapperklädd plåt. Det är lagom med 5 flarn på varje plåt eftersom de flyter ut.
Grädda dem i 200 grader ca 5 minuter.
- Forma flarnen medan de ännu är varma till en rektangulär skål.
- Rör färskost, florsocker och ägglikör till en smidig smet. Vispa grädden fast. Blanda grädde och färskostsmet.
- Varva bär med likörkräm i flarnen strax före servering.
Publicerat den
29 mars 2009
Skriv kommentar