Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsformar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jag säger bara god,godare, godast

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, äggulor,socker och majsstärkelse väl. Värm mjölken och låt den nästan koka upp. Vispa gradvis ner mjölken i äggblandningen och blanda väl. Smält chokladnötkrämen och blockchokladen i en skål över sjudande vatten och vispa sedan ner i äggblandningen.
  2. Häll smeten i 6 små ugnssäkra formar och täck med aliuminiumfolie. Ställ dem i en långpanna och fyll kokande vatten i långpannan till formarnas halva höjd. Koka i ugn värmd till 160 grader 35-40 minuter, tills krämen stelnat.
  3. Tag formarna ur pannan och låt dem kallna. Förvara i kylskåp. Servera garnerade med riven choklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mickaa 30 december 2012

    När ska man använda blockchokladen, ska den smältas tillsammans med chokladnötkrämen över sjudande vatten?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.