Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsformar med vaniljkräm

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Möra, en aning sköra och mycket goda nötformar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalen börjar spricka. Lägg nötter på en ren handduk och gnugga bort skalen. Mal nötterna i mandelkvarn eller mixa i en liten mixer.
  3. Grädda formarna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt formarna kallna innan de lossas.
  4. Blanda ägg, mjölk och potatismjöl. Låt koka upp under omrörning. Låt krämen kallna.
  5. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner i krämen. Smaksätt med sötningsmedel och vaniljsocker.
  6. Fördela krämen i formarna, garnera med frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.